09.10.2008 13:40

Avustajalaki on annettu Eduskunnalle

Written by Kalle Könkkölä
Rate this item
(0 votes)

Tämä on hieno päivä.

Vammaispalvelulain muutos, joka antaa subjektiivisen oikeuden henkilökohtaiseen apuun  on annettu Eduskunnalle. No siis huomenna asia on presidentin esittelyssä.

Olen jo aiemmin kertonut mitä laki pitää sisällään ei siitä sen enempää. Olen vain kovin yllättynyt että porvari hallitus ja kokoomuslainen ministeri teki sen jota on kauan odotettu. Demarit, jotka aina puheessaan puolustaa vammaisia eivät saaneet sitä aikaan, eikä Hyssälä myöskään. Nyt Hyssälä on sentään asian puolella.

Demareilla on vakava ongelma. Viimekädessä he eivät  ole vammaisten puolella vaan sosiaalitätien ja -setien puolella. Minulla on lista asioista joissa demarit ovat olleet vammaisia vastaan. Rakennuslautakunnassa toinen demari ei pidä esteettömyyttä tärkeänä, toinen pitää.

Sosiaalilautakunnan pj Astrid Gartz, jota aluksi arvostin, ei ole ottanut Helsingissä vammaisasioita vakavasti. Hänen mielestään kaikki on hyvin. Kuljetuspalvelut toimii, avustaja asiat ovat kunnossa jne.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan pj Maija  Anttila on ollut kovin nihkeä ottamaan kaavoituksessa esteettömyyttä huomioon. Niin meillä kaavoitetaan siten, että vammaiset pääsevät omaan kotitaloonsa vain pihan kautta. Demarit ovat vastustaneet myös vanhoihin porraskäytäviin tehtäviä hissejä, kuten päivä Hesarin yleisönosastolla kerrottiin. Ihmiset joutuvat muuttamaan pois kotoaan.

On demareissa oikeastikin hyviä ihmisiä

Last modified on 17.09.2010 15:06
Kalle Könkkölä

Kalle Könkkölä

E-mail: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Add comment