14.04.2010 13:31

Viimeinen viikko ennen vaaleja on alkamassa

Written by Kalle Könkkölä
Rate this item
(0 votes)

ja siksi muutamia havaintoja. Vihreiden vaalikoppi eli kasvihuone toimii mainiosti. Ensimmäistä kertaa meillä on esteetön ja lämmin paikka missä istua ja jutella kansalaisten kanssa. Ja puhetta piisaa. Kasvihuoneella on  käynnissä pienoisseminaarien sarja. Ihmiset haluavat tietoa ja kysellä mitä vihreät meinaa. Äkäisiä on tosi vähän, haastajia paljon.

Kopilla ollessa olen myös huomannut, että naapurit - kokoomus ja RKP eivät ole ajatelleet esteettömyyttä lainkaan. Kokoomuksen mökki on useiden portaiden takana. Viime vaaleissa heilläkin oli luiska mutta ei tällä kertaa. Muiden mökkejä en ole katsonut.

Kertoohan tämäkin jotain puoleen suhtautumisesta. Eli ei paljon välitetä.

Olen aika pettynyt siihen, että vaalien alla ei vammaisten ihmisten  kannalta tärkeisiin asioihin ole keskustelussa juuri kajottu. Viime syksynä 'avustaja kapinan' aikana monet vaikuttajat puhuivat kuinka tärkeää vammaisten on saada apua. Nyt on ollut hiljaista. www.heta-liitto.fi sivuilta voi nähdä puolueiden kantoja.

Nyt keskustelu on aivan muualla. Kuitenkin olisi tärkeä tietää mitä ehdokkaat ajattelevat vammaisten kannalta tavattoman tärkeistä asioista. Avustaja kysymyksen lisäksi näitä ovat mm esteetön rakentaminen ja kuljetuspalvelut.

Kuljetuspalvelut ovat Helsingissä vammaisten kannalta katastrofaaliset mutta kukaan päätöksentekijä ei piittaa. Asiakkaat saavat kuolla, loukkaantua, paleltua ja olla aina myöhässä. Luulen, että yksittäisen matkan hinta ei ole laskenut ja ainoa säästö tulee siitä että ihmiset eivät käytä palvelua. Viimeisin idea on se, että vammaisen täytyy etukäteen 'rekisteröidä' virastoon kenen kanssa kulkee .

Esteettömyydessä suuri ongelma on matala ja tiivis asuinrakentaminen. Useimmiten tämä merkitsee myös esteellisyyttä. Olen Helsingin rakennuslautakunnassa ja eniten esteettömyyttä yllättäen vastustavat demarit. Viime kokouksessa oli esillä päiväkodin suunnitelma jonka pääovella oli portaat. Yhden demarin mielestä portaat ovat tarpeen, jotta nuoriso ei olisi niin huonokuntoista.

Last modified on 17.09.2010 15:10
Kalle Könkkölä

Kalle Könkkölä

E-mail: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Add comment