Puutarhanhoito PDF Tulosta Sähköposti

Tavoite on tehdä näistä kukkaketosivuista pieni harrastelijoiden nettipuutarhakirja tulevaisuudessa - riippuu myös Sinun halustasi rakentaa sitä yhdessä. Nyt näin aluksi esittelen kuvia omista kukistani Mäntyharjulla.

Hankimme kesämökin vuonna 1984 ja vähitellen kukkaharrastus on vienyt mukanaan. Erityistä potkua sain kun tutustuin Antti Riikoseen ja Leena Linkolaan. Heillä oli pitkään luomuperennatila, josta löytyi monenlaisia kukkia kasvatettavaksi. Leena Linkola on vuosien varrella myös antanut paljon minulle neuvoja. Luomuperennoissa on viehättävää se, että ne ovat pääosin luonnosta löytyviä kasveja tai sitten vanhoja pihapiirien kasveja.  Paljon olen hankkinut siemeniä myös maatiaisen kautta. Kaiken kaikkiaan käytän käsitteitä vapaasti sillä oikeudella, että olen harrastaja. Kukkien nimissä koetan olla kuitenkin tarkka, jotta tietäisimme mistä puhumme. Tässä käytän myös asiantuntija apua, jota Leena Linkola on luvannut antaa.

Tässä esittelen niitä kukkia joita olen itse onnistunut kasvattamaan. Kukkien luettelointi poikkeaa normaalisti ja perustuu omaan lajitteluun. Osa voisi tietysti kuulua moneenkin ryhmään.

Jos Sinulla on parempia kuvia näistä kukista - tai omista itse kasvatetuista suosikeistasi -niin otan mielelläni vastaan sähköpostilla ja laitan sivuille sitä mukaa kun ehdin. Lopussa on jo valmiiksi oma kansio uusille kuville.

Kaikki puutarhahullut tietävät miten paljon iloa kukkien kasvattaminen tuo. Paras amatööri menetelmä on kokeilla mikä kukka viihtyy missäkin. Tietysti varjoja ja aurinkoja voi katsoa ja onko kuivaa vai kosteaa. Mutta lopulta kukka itse päättää missä se haluaa kasvaa ja kukkia.

Kalle